Iedere donderdag en zaterdag is onze showroom open van 10.00 uur tot 16.00 uur

Waarom is Ceramika Artystyczna zo populair?

Waarom is Ceramika Artystyczna zo populair?

Er zijn meer dan 30 fabrieken in Bunzlau die Bunzlauer Blauw keramiek maken. En in Nederland is met afstand Ceramika Artystyczna het meest populair.

Bunzlau ligt tegenwoordig in Polen en heet anno nu Bolesławiec, een stad welke sinds 16e eeuw bekend staat om haar keramische productie.

De populariteit van Ceramika Artystyczna is te danken aan de hoge kwaliteit van haar producten en de prachtige decoraties die op de keramische producten worden aangebracht. Het merk maakt een breed scala aan producten, van gewone borden en schalen tot decoratieve voorwerpen en keramische kunstwerken. Al deze producten worden met de grootste zorg en aandacht voor detail gemaakt.

De decoraties op de producten van Ceramika Artystyczna zijn geïnspireerd op traditionele motieven uit de regio van Bolesławiec en zijn daarom uniek voor het merk. Deze motieven zijn vaak zeer gedetailleerd en prachtig, en zijn een van de redenen waarom het merk zo geliefd is bij kunstliefhebbers en verzamelaars.

Ceramika Artystyczna producten worden niet alleen in Polen, maar ook in andere landen verkocht. Dit is te danken aan de groeiende populariteit van het merk en de groeiende vraag naar haar producten in het buitenland.

Een andere reden voor de populariteit van Ceramika Artystyczna is dat het merk deel uitmaakt van de culturele erfenis van Polen, en daarom een belangrijk symbool van het land is. Mensen die op zoek zijn naar een uniek cadeau of souvenir uit Polen, kiezen vaak voor een product van Ceramika Artystyczna vanwege de kwaliteit en unieke decoraties.

Het Poolse servies genoot in Nederland al ver voor de 2e wereldoorlog enige populariteit vanwege de hoge kwaliteit. Na de 2e wereldoorlog werd Polen communistisch en kwam de export op een laag pitje te staan. Na de val van de muur kwam de handel in dit prachtige servies alweer vlot op gang en tegenwoordig is het een van de meest gewilde serviezen van Nederland. 

Kom eens langs bij Blij Blauw Bunzlau en overtuig uzelf van de fantastische decoraties en de hoge kwaliteit. 

Wat zoek je?