Iedere donderdag en zaterdag is onze showroom open van 10.00 uur tot 16.00 uur

Het ontstaan van Bunzlauer Blauw, keramiek uit Boleslawiec

Het ontstaan van Bunzlauer Blauw, keramiek uit Boleslawiec

De keramiekindustrie in Bolesławiec, Polen, begon in de 18e eeuw toen de stad als een centrum voor de productie van keramiek werd ontdekt. Bolesławiec was de perfecte locatie voor de productie van keramiek vanwege de rijke afzettingen van klei in de omgeving.

In de 19e eeuw begonnen kunstenaars en kleermakers uit Bolesławiec met het maken van traditionele keramische producten, zoals potten, schalen en borden, die werden verkocht op lokale markten. Deze producten waren zeer gewild vanwege hun prachtige decoraties en hoge kwaliteit.

In de 20e eeuw begon de keramiekindustrie in Bolesławiec zich verder te ontwikkelen. Fabrieken werden opgericht en moderne technologieën werden geïntroduceerd. Er werd ook begonnen met het exporteren van keramische producten naar andere landen.

Tegenwoordig is de keramiekindustrie in Bolesławiec een belangrijke bron van inkomsten voor de stad en een belangrijke toeristische attractie. Bezoekers kunnen de fabrieken bezoeken en de productieprocessen zien, en er zijn tal van winkels waar ze keramische producten kunnen kopen.

De keramiek van Bolesławiec wordt gekenmerkt door zijn prachtige decoraties, die vaak worden geïnspireerd door traditionele motieven uit de regio. Er worden veel verschillende soorten producten gemaakt, van gewone borden en schalen tot decoratieve voorwerpen en keramische kunstwerken.

In het kort, de keramiekindustrie in Bolesławiec, Polen, is ontstaan in de 18e eeuw, begonnen als een traditioneel ambacht, maar heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke industrie in de stad met moderne technologie en export naar andere landen.

Wat zoek je?